13 Ocak 2011 Perşembe

Web siteleri için Canlı Destek hizmetleri


Merhaba,

Kimi sitelerde artık Canlı Destek hizmetini görmek mümkün artık. Kimisi bir link kontrölünde kimisi direk sohbeti sağlıyor. Canlı Destek hizmetleri üzerine biraz bilgi paylaşalım :)


Plugoo MSN, Yahoo, AIM, Google Talk, Jaber, ICQ gibi hesaplarınız ile Canlı Destek verebileceğiniz bir hizmet. Belli bir ücret karşlığında kişisel tasarım kullanabiliyor ve Plugoo copyrightını silebiliyorsunuz. Ücretsiz kullanımda ziyaretçi IP bilgisi görme, çoklu Plugoo oluşturma ve Similasyon chat sistemi gibi özelliklerden faydalanamıyorsunuz. Plugoo'nun en büyük özelliği flash alt yapısı sayesinde web sitenizin bir köşesinde anlık olarak ziyaretçiniz size yazabiliyor ve ziyaretçinizin mesajı örneğin MSN kullanıyorsanız MSN hesabınızdaki Plugoo kişisi ile size aktarılıyor.

Örnek Site: bakırköy


Belkide canlı destek hizmetleri arasında görselliği en iyi olan hizmet Yahoo'nun ki. Seçebileceğiniz birçok teması var kendinizde ayrıca oluşturabiliyorsunuz. Kolaylıkla web sitenize ekleyebilir yada blog sayfanızda kullanabilirsiniz. Kullanmak için sadece Yahoo Messenger hesabınız olmalı ve bilgisayarınızda da programı kurulu olmalı. Fakat benim kendim kullandığım kadarı ile en büyük sorunu farklı internet explorer sürümlerinde Canlı Destek modülünün çalışmıyor olması.

Örnek Site: Hazırlanıyor...

3- Google Talk

Açıkcası ben en iyi hizmeti bu konuda google'dan beklerdim fakat google bu işi biraz zahmetli tutmuş. Mesela biri size yazdığında önce bi link geliyor tıklıyorsunuz ve açılan sayfada iletişim kuruyorsunuz. Ayrıca ziyaretçilerinizde yazmaya başlamadan önce linke tıklamak zorunda kalıyorlar. Gerçi bunun üzerine araştırmalarım devam diyor, malum google'ın ucu bucağı yok :)


Şuan yazılımın türkçe çevirisi ile de uğraşıyorum. Trial sürümünü kullanmanızı tavsiye ederim. Live Help aslında daha çok firmalara yönelik bir hizmet mesela 1den çok kişiye moderatörlük veriyorsunuz ve mesela 4 moderatörünüz olduğunu düşünün sitenizde birden fazla kişi olduğunda boşta olan kişi ziyaretçi ile irtibata geçebiliyor. Mesela sayfanızda ki ziyaretçiyi takip edebiliyor gerektiğinde yazıp ziyaretçiye "moderatör sizinle irtibat kurmak istiyor" gibi bir mesaj çıkartabiliyor. Bir diğer güzelliği ise tüm ziyaretçileriniz ile ilgili nereden, hangi ip adresi ile, hangi sayfada olduklarını görebiliyorsunuz. Ücretli sistemler arasında şuan benim gördüğüm en iyi sistem :)

Dipnot: Joomla ile uyumludur ve fiyatı için tıklayın

Örnek Site: Hazırlanıyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder