29 Ocak 2013 Salı

Passbook nedir, nasıl kullanılır, nasıl kayıt edilir?

Merhaba,
Bilindiği üzere yeni ios6 sürümü ile birlikte iPhone ve iPod touchlarda Passbook isimli bir uygulama yer aldı. Peki bu Passbook nedir? ne işe yarar? nasıl kayıt edilir?

Passbook nedir?
Passbook uygulaması sayesinde indirim kuponlarınızı, uçuş kartlarınızı, sinema biletlerinizi, mağaza kartlarınızı, etkinlik biletlerinizi, hediye kartlarınızı ve daha bir çoğunu tek bir yerde toplayabiliyorsunuz.

Passbook nasıl kullanılır?


Apple aslında yapmış olduğu bu uygulama ile bizlere büyük bir kullanım kolaylığı sunuyor. Passbook zaman ve konum tabanlı çalıştığı için, kayıtlı bir biletin yada kartın zamanı geldiğinde veya ilgili yere geldiğinizde ekranda size bildiri veriyor. Örneğin sinema salonuna geldiniz Passbook uygulaması aldığınız sinema biletini ekrana getiriyor. Sizde sinema biletinizi taratmak için ekran kilidinizi açıyorsunuz hepsi bu kadar basit.

Passbook'u aktif olarak kullanan uygulamalar neler? 



Passbook ile ilgili uygulamalara App Store ile erişebileceğiniz adres: http://itunes.com/passbookapps

iPhone'da nasıl kayıt edebiliriz?



Passbook özellikli bilete veya karta cihazınızda e-mail yada web sayfası ile erişim sağladığınızda bileti veya kartı kayıt etmek için tıklıyorsunuz. Ekle dediğiniz zamanda Passbook da ilgili biletinizi veya kartınızı görebiliyorsunuz.

Passbook'u gizleme nasıl yapılır?
Cihazınıza jailbreak yapmadan Passbook'u gizlemek mümkün. Bunun için iPhone yada iPod touch ile safari üzerinden http://www.cydiahacks.com/passhack.html adresinizi ziyaret etmeli ve videoda anlatılanları yapmalısınız.



Kendi Passbook biletimizi nasıl oluşturabiliriz?
Peki bu Passbook kartlarını kendimiz oluşturabilir miyiz? Yapacağımız bir etkinlik, konser yada indirim kuponunu oluşturmak için ne gerekir? Yarın ki yazımda da bu konuyu sizlere elimden geldiğince anlatacağım.

Saygılarımla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder