1 Ocak 2011 Cumartesi

2011 mobil teknolojiler

Birçok teknolojinin alt yapısı 2010 yılı ile hazırlandı ve şimdi 2011 de bizi yeni nesil teknolojiler bekliyor. Artık daha ince daha hızlı ve daha performanslı mobil cihazlar bizlerle olacak.

Şüphesiz 2010 yılının en büyük piyasa başarısı ipad ve iphone ile APPLE şirketinin oldu. Diğer firmalarında piyasada birbirinden farklı tabletler ve 3 boyutlu teknolojiler boy gösterdi. Şimdi 2011 yılında göreceğimiz 10 mobil teknolojiyi beraber inceleyelim.

iPad'e rakip BlackBerry Playbook

Blackberry, şıklığı ve görünümü ile çok dikkat çekici bir cihaz. iPad için en büyük rakiplerden biri olacağı düşünülen BlackBerry Playbook. Kolay kullanıma sahip olan bu cihaz gelişmiş sistem özellikleriyle iPad’e en büyük rakiplerden birisi gibi olacağa benziyor.

3 Boyutlu Nintendo 3DS

Şüphesiz 3 boyutlu cihazlar 2010 yılına damga vurdu.TV sektöründeki 3 boyut ile birlikte oyun sektöründe de 3 boyut büyük bir aşama kaydetti. Özellikle gözlüğe ihtiyaç duymayan NintendoVirtual Boy oyun konsolu aynı zamanda ilk 3 boyutlu oyun konsolu olarakda kayıtlara geçti. Tek sorun çocukların göz sağlığına zarar verebilecek olması.

Nintendo, 3DS’nin Wii gibi üçüncü parti oyun eksikliğinden sorun yaşamak istemiyor. Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2 ve Resident Evil gibi bazı dev oyunlar yolda bile.

Nvidia'lı LG Star

Cep telefonuna girmeyi başaran Nvidia’nın Tegra 2 çipseti, sonunda bir telefona girmeyi başardı. LG Star’ın işlemcisi güç tasarrufunun yanında rakip mobil işlemcilerini performans konusunda geride bırakıyor.

Apple iPad 2

2011 Cihazları arasında en çok dedikodusu yapılan cihaz şüphesiz Apple iPad 2 hakkındaki söylentiler her geçen artarak devam ediyor. En çok ağırlıkta olan özellikleri ise cihazın bir kamera ve FaceTime desteğiyle geleceği, bir denge çarkına sahip olacağı, daha hızlı bir işlemci taşıyacağı beklenenler arasında. Şuanda ise 3 farklı sürümde piyasada çıkacak gibi gözüküyor.

Google'dana Chrome OS netbook’lar

Google’ın yeni ürünü olan Chrome OS, Windows ve Mac OS X’e alternatif olmanın yanı sıra anında açılan sistemler ve bulut hizmetleri için önemli bir başlangıç noktası olacak.

Motorola'dan Android 3.0 tablet

Google’ın mühendislik başkan yardımcısı Andy Rubin, Motorola’ya ait tableti Android 3.0 Honeycomb’u çalıştırırken gözler önüne sermişti ve tablet oldukça hoş görünüyordu.

Zeus Z1 PSP Phone

Zeus Z1 kod adına sahip PSP Phone yakında piyasaya sürülecek gibi görünüyor. Analog çubuklar yerine ikili trackpad bizi biraz endişelendirse de konsolun hayranları cihazı ele geçirmek için sabırsızlanıyorlar.

HP/Avuç içi

Palm Pre 2, biraz hayal kırıklığı yaşattı diyebiliriz. Dahili özellikleri iyi olsa datasarım ve ekranı şu anki akıllı telefonların gerisinde kalıyordu.

HP web OS ise harika bir işletim sistemiydi. Çoklu görev yönetimi oldukça başarılıydı ve tek ihtiyacı doğru bir donanımdı. Jon Rubinstein, bir tablet de dahil birkaç yeni cihazın yolda olduğunu söylüyor.


ElectroHub kablosuz şarj aleti

2011'in en yenilikçi teknolojisi ise ElectroHub. kablosuz şarj konseptlerini daha önceden de gördük ancak Electrohub bunlardan biraz daha ileriye gidiyor. ElectroHub pillerini aletinize yerleştirmeniz, ElectroHub yüzeyi ile çalışması için yeterli oluyor.

ve Apple iPhone 5

Sanırız her iPhone kullanıcısı iPhone 5′i merak ediyordur. Kesin çıkış tarihi ve özellikleri henüz söylentiden ileriye gitmese de Apple’ın iPhone’larda bizi hayalkırıklığına uğrattığını pek görmedik (tabi anten sorunlarını saymazsak)… Ayrıca Apple yeni iPhone larda bir Türk buluşu olan akışkan metal madde ile yapılacağını belirtmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder